7x creatieve Pippi-logica

Ken jij Pippi Langkous ook nog? Dat 9-jarige meisje met rode staartjes, ze woont alleen in een bonte villa samen met haar paard en aapje. Haar levenshouding en manier van denken maken al 70 jaar jong en oud blij. Maar wat mij altijd weer verrast zijn haar creatieve oplossingen.

Soms frustreert het mij namelijk dat we ons zo laten opjutten door het haastige leven. Dat is vaak vermoeiend en kost veel energie. In mijn omgeving hoor ik met regelmaat:

  • De vergaderingen op mijn werk slurpen energie.
  • Ik moet ‘nog even’ langs de winkel voordat ik de kinderen ophaal.
  • Ik werk dit weekend ‘nog even’ aan een spoedklus voor het werk.
  • Mijn week zit vol verplichtingen, dus aan mijn eigen plannen kom ik niet toe.
  • Ik ben de hele dag bezig geweest met brandjes blussen.

Ja, ook ik spreek wel eens een dergelijke zin uit. Maar tegelijkertijd werk ik er dagelijks aan om meer balans te ervaren. Een beetje Pippi-logica helpt mij daarbij. Want wat is er op tegen om in je dagelijks leven een paar Pippi-trekjes in te voeren? En dan bedoel ik niet direct dat jij je haar moet verven of iedere dag twee verschillende sokken moet dragen. Nee ik doel op haar nieuwsgierigheid en lef. Ik heb 7 uitspraken geselecteerd om jou te inspireren met Pippi-logica:

1 “Ik ben een dingenzoeker en dan ben je nooit klaar”

De beste dingen bevinden zich meestal dichtbij. Gebruik je omgeving als inspiratiebron wanneer je op zoek bent naar nieuwe oplossingen!

2 “Het is hier een veel vruchtbaarder klimaat, dus 7x7 wordt hier veel meer.”

Pippi verzint aan de lopende band verhalen en ziet overal mogelijkheden. Hoe vruchtbaar is jouw creatieve denkkracht? Want naast dat 7x7 negenenveertig is kan je ook denken aan de antwoorden: pijl, driehoek en platkopvis. Dus vergroot je vindingrijkheid, laat je fantasie de vrije loop en geef jouw unieke antwoord. Alles mag!

3 “Ik weet een school waar ze de hele dag pretles hebben”

Spelen en rust zijn net zo belangrijk voor je gezondheid als gezonde voeding en beweging. Vat het leven soms een tikkie minder serieus op en lach, maak plezier en kom tot verrassende nieuwe inzichten.

4 “Ga hier maar zitten leren dan blijft er ook nog wat wijsheid bij mij hangen.”

Nederland is een kenniseconomie, maar kom los van oude concurrentiegedachten en geef meer ruimte aan vertrouwen en creativiteit. Deel kennis met elkaar want samen kunnen we meer!

5 “Ik let er niet zo op dat het precies gaat zoals het hoort.”

Pippi laat zich niet teveel beperken door de gebaande paden. Vertrouw op het zelfverzekerdste deel in jezelf. Volg je eigen wijsheid.

6 “Als je hart maar warm is en klopt zoals het hoort dan lijd je geen kou.”

Pippi weet wat ze goed kan en wat ze graag doet. En ze kijkt vol liefde en interesse naar anderen. Zorg goed voor jezelf, zodat je vanuit die basis er voor anderen kan zijn.

7 “Mag ik niet voor half geld, als ik beloof maar met een oog te kijken?

Pippi heeft een tas vol gouden munten. En toch durft ze deze vraag te stellen aan de kassa van het circus. Haar nieuwsgierige houding stelt de regels ter discussie. Durf te vragen, daarmee houd jij jezelf en je team scherp!

Graag wil ik afsluiten met de meest bekende uitspraak van Pippi. Een mooie quote op het moment dat er een nieuwe uitdaging op je pad komt: “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Bij welke uitspraak van Pippi verschijnt er een glimlach op je gezicht? Schrijf deze op en laat de logica van Pippi jouw werkdag leuk en ontspannen maken.

Geschreven op: woensdag 29 juni

 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Vul je gegevens hieronder in en ik neem contact met je op.


KvK: 60340886
© 2017 jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling