mini-les 1: krachtige vragen stellen

Betekent veranderen altijd dat je het tot nu toe niet goed hebt gedaan? We merken dat veel professionals in zorg en onderwijs bij ontwikkeltrajecten dit gevoel herkennen. Niets is minder waar.

Tijdens een wandeling op een prille lentedag gaf de natuur ons een prachtige illustratie. We zagen hoe het oude en bestaande een onmisbare voedingsbodem is om nieuw leven te laten ontstaan. Bomen zijn nog kaal, maar staan klaar voor hun nieuwe bladerentooi. En de herfstbladeren geven bescherming aan het nieuwe leven onder de grond. Lage struiken staan op het punt om uit te lopen en het frisse groen is her en der al zichtbaar. Het oude is noodzakelijk om het nieuwe mogelijk te maken.

Zo is dat in de natuur, en ook in teams. Alles dat nodig is voor de volgende ontwikkelstap is al aanwezig, maar niet iedereen ziet of ervaart dit. Als innovatief facilitator ben je in staat om het al aanwezige potentieel te zien, benoemen en verbinden. Je daagt alle teamleden uit om hun creatieve denkkracht wakker te schudden en dit om te zetten in concrete stappen. 

Hoe je dat eenvoudig aan het begin van een ontwikkeltraject kan doen, delen we in deze eerste mini-les. Met het bijbehorende werkblad dat je kunt downloaden op www.yondering.nl/opleiding, kun je meteen aan de slag.


Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust contact op, we helpen je graag.

Geschreven op: vrijdag 31 maart

 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Vul je gegevens hieronder in en ik neem contact met je op.


KvK: 60340886
© 2017 jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling