Mini-les 2: waarom brainstormen zo frustrerend kan zijn

Hoe kom jij met je team tot nieuwe mogelijkheden en ideeën? Geven deze brainstormbijeenkomsten plezier of gedoe? Als team word je regelmatig uitgedaagd omdat er iets verandert. Het moet anders of als team wil je het anders organiseren.

In veel teams kost brainstormen veel (negatieve) energie omdat de regels niet gevolgd worden. Mensen hebben bijvoorbeeld het gevoel dat hun ideeën niet gehoord worden en dat er niets mee wordt gedaan. Of de brainstormsessie levert veel uiteenlopende dingen op waar je als team niets mee lijkt te kunnen.

In teams waar dit proces succesvol verloopt, worden een aantal technieken gebruikt die brainstormsessies positief laten verlopen. Teamleden zien hierdoor zelfs uit naar deze bijeenkomsten omdat ze energie geven en altijd garant staan voor plezier en nieuwe mogelijkheden.

In deze 2de mini-les delen we een krachtige brainstormtechniek met je. Bekijk de video en download het werkblad op www.yondering.nl/opleiding

Probeer het uit en wij garanderen je dat wanneer je dit toepast er ideeën en oplossingen komen waar je nu niet direct aan denkt. Wij zijn erg benieuwd naar je ervaring.

De eerste vijf ervaringen die met ons gedeeld worden, belonen we met een leuke verrassing. Durf jij het aan?! 

Erna Reiken en Lotte Hoogers

Geschreven op: donderdag 1 juni

 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Vul je gegevens hieronder in en ik neem contact met je op.


KvK: 60340886
© 2017 jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling