Wil jij geslaagd ontwikkelprocessen in organisaties begeleiden? Word ook Innovatief Facilitator!

Wat hebben we weer genoten van onze laatste groep deelnemers aan de opleiding tot Innovatief Facilitator bij Luwte in Deventer: de groepsdynamiek en veilige omgeving om in te oefenen en leren, de waardevolle inzichten, het lachen en plezier en de mooie stappen die door iedereen zijn gezet.

Op donderdag 18 oktober starten we daarom weer met de 6-daagse opleiding tot Innovatief Facilitator. Is het voor jou ook tijd om een volledig innovatief proces te kunnen begeleiden? Waarin je niet alleen creatieve denktechnieken, maar het volledige proces voorafgaand aan de vraagstelling tot en met de daadwerkelijke vernieuwing begeleidt? Je ontwikkelt in deze opleiding zelfvertrouwen om gezamenlijk te vernieuwen waarbij je draagvlak creëert en mensen eigenaarschap laat tonen.

Tijdens deze opleiding leer hoe je creatief denken bewust inzet om, samen met je collega’s, effectief en met energie te werken aan vernieuwing. Dat doen we op drie niveaus, te weten:

Persoonlijke groei

 • Je leert hoe je meer toegang krijgt tot je eigen creatieve denkkracht.
 • Je leert je eigen kernwaarden en denkstijlen kennen, zodat je een goede facilitator kan zijn.
 • Je past de theorie direct toe, waardoor je zicht krijgt op je sterke kanten en in een veilige setting kan oefenen waar het nog beter kan.

Vaardigheid om creativiteit te faciliteren

 • Je leert het proces van vernieuwing met bijbehorende fases, regels en valkuilen kennen en toepassen.
 • Je leert hoe je gezamenlijk een krachtige probleemstelling formuleert.
 • Je leert problemen pro-actief te benaderen waardoor er direct al nieuwe ideeën ontstaan.
 • Je leert diverse werkvormen toepassen die creativiteit stimuleren, toepasbaar in brainstormsessies en werkoverleg.

Organisatieontwikkeling

 • Je leert hoe je een groep stimuleert om nieuwe oplossingen en mogelijkheden te vinden.
 • Je leert hoe je in je rol als facilitator kan helpen bij het maken van krachtige keuzes.
 • Je leert welke obstakels leiden tot stagnatie van vernieuwing, zodat ideeën niet alleen worden omgezet in acties, maar ook worden uitgevoerd.

Voor jouw organisatie levert het investeren in deze opleiding zowel tijd- als geldbesparing op. Het is dan niet meer nodig om bij iedere uitdaging onnodig lang te worstelen of geld uit te geven aan een externe partij die creatieve processen faciliteert. Met jouw kennis kunnen jullie gezamenlijk bouwen aan het creatieve DNA van jullie organisatie, waardoor jullie in staat zijn om samen met plezier en succes te ontwikkelen.

De opleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten van 09:30 uur - 16:00 uur, inclusief lunch, en vindt plaats in de omgeving van Deventer. Tussen elke bijeenkomst ga je zelf met het geleerde aan de slag, zodat ervaringen gedeeld en besproken kunnen worden.

Wij willen niets liever dan dat je gemotiveerd blijft om alles toe te passen, daarom krijg je tijdens de opleiding:

 • Een werkmap met praktische handvatten en instrumenten voor dagelijks gebruik,
 • Twee individuele coachingsgesprekken, in te zetten op het moment dat jij het nodig hebt,
 • Onbeperkt toegang tot de online academie met alle theorie en werkbladen,
 • En na afloop van de opleiding drie maanden lang een wekelijkse implementatieboost per mail.

Trainers

Lotte (eigenaar van jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling) is van nature een creatief denker, heeft talent voor faciliteren en ruime ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van professionals. Erna (eigenaar van Yondering) is gecertificeerd creatief facilitator en heeft een uniek model ontwikkeld dat gegarandeerd tot succesvolle groei en ontwikkeling leidt. Wij weten als geen ander dat de tijd van stilstand voorbij is. Wij geloven in de stelling “als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg.” Wij vinden elkaar in de overtuiging dat creatief probleemoplossend denken de sleutel is tot blijvende persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. En we verbinden in deze samenwerking de drie sleutels tot succes: persoon, vaardigheid en organisatie.

Investering

Deelname aan deze volledig verzorgde opleiding tot innovatief facilitator vraagt om een investering in energie, tijd en geld. Wil je weten wat dit voor jou betekent? En vooral ook wat het je allemaal op kan leveren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende verkenning waarin we kijken of dit het juiste moment is voor jou om te starten met de opleiding.

Hartelijke groet, Lotte Hoogers 06-46327453 | lotte@ja-doe.nl

Geschreven op: donderdag 19 juli

 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Vul je gegevens hieronder in en ik neem contact met je op.


KvK: 60340886
© 2017 jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling