partner van coöperatie nieuworganiseren.nu

Wie ben je?

Lotte Hoogers, eigenaar van jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling. Wanneer bevlogen professionals verlangen naar anders, leuker of effectiever, dan ontwerp en faciliteer ik ontwikkeltrajecten die leiden tot overzicht, balans en vernieuwing.

Ik wil bereiken dat we weer massaal groots durven dromen. Onze vindingrijkheid benutten. Vertrouwen en lef hebben om onze eigen wijsheid te volgen. Mijn ogen gaan glimmen wanneer ik zie dat professionals echt verantwoordelijkheid nemen en open en leergierig in hun ontwikkeling staan. Ik zie ieder probleem als een kans om creatieve energie in beweging te zetten.

Wat doe je op het gebied van nieuw organiseren?

Al vroeg in mijn loopbaan kreeg ik leidinggevende taken en kon ik heel druk zijn met het samenstellen van managementinformatie. Best nuttig, maar lang niet altijd dienend aan het primaire proces. Daarom was ik, ten tijde van mijn werk voor een grote thuiszorgorganisatie, direct fan van meer regelruimte voor de professional. Afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in zelforganisatie, resultaatverantwoordelijke teams en vooral ook hoe je leiding kan geven aan jezelf.

Samen zijn we verantwoordelijk voor een gelukkige en innovatieve samenleving. We moeten zelf aan de slag, niet afwachten wat de overheid of werkgever voor ons regelt. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik ben gedreven om samen vernieuwende oplossingen te ontdekken en doe dat door:

  • Het begeleiden van persoonlijke groei-trajecten waarin je leiding geeft aan jezelf en je balans een boost krijgt.
  • Het faciliteren van teamontwikkeling zodat iedereen een maximale bijdrage kan leveren en de samenwerking soepel verloopt.
  • Dagvoorzitter; programma presenteren en interactie stimuleren tijdens events, studiedagen of netwerk-bijeenkomsten.
  • Het opleiden tot innovatief facilitator waardoor je zelf brainstormsessies en vergaderingen effectief en met energie kan begeleiden.

Welke praktische nieuw organiseren-tip wil je de lezers meegeven?

Zorg dat je ogen sprankelen! Om leiding te kunnen geven aan jezelf is het goed om te weten wat je goed kan en graag doet. Daarvoor is het nodig om met regelmaat de pauzeknop in te drukken en te waarderen wat er al goed gaat en te zien waar het nog beter kan. Zodat je toetst: ‘doe ik de dingen waar mijn ogen van gaan glimmen?’

Zo’n pauzeknop hoeft overigens niet lang te duren en kan eenvoudig: plak een post-it met de tekst ‘mijn glim-moment van vandaag’ op je badkamerspiegel. Dan denk je er tijdens het tandenpoetsen even over na.

En een tip voor teams: bevraag de vraag. Wanneer jij met je team oplossingen zoekt voor een probleem, geef dan allereerst tijd en aandacht aan de probleemstelling zelf. Hoe? Door minimaal 3 keer een waarom-vraag te stellen. Waarom? Omdat waarom-vragen je helpen om dichterbij de kern en urgentie te komen. Ze helpen te voorkomen dat je langs elkaar heen praat. Dus stel die waarom-vragen (verplaats je even in een 3-jarige peuter die dit als de beste kan) en kom dichterbij het werkelijke verlangen dat achter de frustratie, probleem of vraag schuilt.

Geschreven op: donderdag 23 februari

 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Vul je gegevens hieronder in en ik neem contact met je op.


KvK: 60340886
© 2017 jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling